Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus
70 dönüm yerden para kazanmak istiyorsanız büyükbaş veya küçükbaş hayvancılık yapınız. Çok daha akılcı olur. Ben hayvancılıktan anlamam diyebilirsiniz. Neticede ceviz işinden de anlamıyorsunuz.
Bu kısım pek hoş olmamış biraz alaycılık sezdim. İlk mesajımda memur olduğumu söylemiştim şimdi hayvancılık mı fazla emek ister çiftçilik mi bunun cevabı nettir dimi?
Her fidandan kendiniz için az çok yine ekebilirsiniz. Tarla işi çok emek istiyor. Bu emeğin karşılığını inanın Türkiyede çok az kişi alıyor. O da şöyle oluyor. 10 yılda bir o ürün bir şekilde çok para yapıyor ve o ürün sahibi para kazanıyor. Kimsenin morali bozma gibi bir niyetim olamaz. Tecrübelerimi yazıyorum size. Keşke söylenen rakamlar gibi para kazanabilsek. 3-4 senedir hayvancılık çok iyi para kazandırıyor bu ülkede. Bir kaç yıl sonra hayvancılık ne olur kimse bilemez. Neticede Nail Abinin dediği gibi çiftçi tarım politikalarının geleceğini bilemediği için kelebek gibi ordan oraya uçuşup duruyor.  ) Sevgiler...
|
Kendim yemişlik ürün aramıyorum ticari kar peşindeyim öncelikle bunu bir belirteyim ve bu işlerin emek istediği de kuşkusuz tabi ki emeksiz yemek olmaz. Ben mesleğim gereği mersinde birçok köye gidiyorum hemen hemen bütün köylülerin geçim kaynağı çiftçilik mersinin köylerinde her çeşit meyve sebze üreten var bunlar bu işten kazandıklarıyla ailelerini geçindiriyor bunlar geçimini sağlayamasa neden uğraşsınlar çiftçilikle şimdi bahsettiğim kesimin tam zamanlı olarak ilgilendiğini söyleyebilirsiniz ben o şekilde ilgilenemeyeceğim için çok fazla bakım gerektirmediğini düşündüğüm cevize yöneldim. Servet kazanmayı beklemiyorum aileme daha iyi imkan sağlamanın peşindeyim sadece.