View Single Post
Eski 31-05-2016, 14:40   #4
hobiciakvarist
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 428







Bahar gelmiş olduğundan tohumlara ek bir filizleme işlemi yapmadan, doğrudan yenilediğim toprağın üstüne alanlar halinde serpiştirdim. Alanları türlere göre ve aldığım çiçeklerin renklerine göre ayarladım kendimce. Üzerine toprak örttüm. Yağmur beklentisi olmadığından üzerlerine biraz su serpiştirdim.

Tabi sonradan hatırladımki çoğu zaman ekilen çiçek eğer başka renkli bir çiçek ile döllenmiş olur ise ne çıkacağı çok da tahmin etmek doğru değildir. Bakalım ne çıkacak diye düşüne dururken, ektiğim alanın önünde bilerek bir alanı boş bırakmıştım. Buraya lale soğanları ve sümbül soğanları ektim.



Ön tarafa laleler, ortada sümbüller, arkada tohumlar oldu böylece.

Bir de ayrı bir saksıya Haseki Küpelerini ektim.



Sabahtan başlayıp öğleden sonraya kadar bir hayli vakit alan bu işler (tohum serpme işin kolay kısmı idi; tohumların ekileceği alanı ayarlamak o kadar da değil) beni bir hayli acıktırmış olduğundan dinlenmek üzere içeri geçtim. Soba'da pişmiş patates ile çayımı yudumlarken gökten bir karartı indi. Yorgunluktan uyuya kaldığımı ve rüya gördüğümü sandım bir an. Zaten patates te bir hayli lezzetliydi, yani anormal derecede lezzetli... Bu nedenle rüya teorim kendimce güçlendi. Ben de oturdum yemeğe devam ettim.

Dışarı çıktığımda ise gördüklerim ise şaşkınlık verici idi. Bir sürü halinde karga ya da kuzgun mu desem simsiyah tüyleri ile ekip biçtiğim alana inmiş laleleri söküp paramparça ediyorlar, gagalıyorlar, toprağı alt üst ediyorlar. Beni görünce başta bir baktılar bana yan yan; öyle bir bakış ki ne yapacağımı şaşırdım. Zaten rüyada olduğumu düşünüyorum halen, bu davranışları da iyice garipleştirdi durumu.

Ben bu rüyadan ne zaman uyanacağımı düşünürken bir yandan, diğer yandan kargaların üstüne doğru bağıra bağıra koşmaya başladım. Birkaçı lale soğanlarını alıp kaçarken diğerleri doğrudan kaçtı. Topraktaki boşlukları görünce üzüntüden yere çöktüm. Başımı yere vurmuşum sanırım, acısından rüyada olmadığımı anladım... halbuki patates gayet güzeldi Kargalar bütün gün uğraşıp ekip biçtiğim bahçeden özenle diktiğim laleleri ve serptiğim tohumları talan etmişti!


Düzenleyen hobiciakvarist : 07-06-2016 saat 15:30
hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön