View Single Post
Eski 30-05-2016, 20:05   #30
nuaymu
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
küçük çardak

Name:  22 mayıs 2016, pazar.jpg2.jpg
Views: 713
Size:  70.5 KB

B2 kısmı, çardak yapılacak kısım. Verandadan ziyade yazın sıcak günlerinde sarmaşık gölgeleri altında ve çimenlere basarak oturmayı düşündüğüm kısım. Tam oturmak denemez aslında, zira sallanmayı da düşünüyorum B2'nin sağına, bitişe doğru, ardiye ile seki arasına bir salıncak eklenecek. Yaklaşık olarak, şu anda kiremitlerin olduğu yere...

Name:  22 mayıs 2016, pazar.jpg22.jpg
Views: 706
Size:  72.8 KB

Görüldüğü gibi çoook iş var. Ne zaman bu kısım istediğim kıvama gelir de çardak yapımı biter, kesin belli olamadığı için, buna ilaveten rüzgar da bahçede epeyce bir sorun teşkil ettiği için kendi çapımda geçici çözümler bulmaya yöneliyorum. Fotoğrafta görülen yeşil sera örtüsü gibi (Leylandii ve ligustrum ikilisi büyüdüğünde tüm bahçe rüzgar kesici ve hoş bir yeşil duvarla çevrelenmiş olacak).

Yeşil sera örtüsünü ilk olarak bir kıyıya diktiğim bazı çiçeklere gölge oluşturması amacıyla kullanmıştım. Örtüyü bahçe tellerine galvanizle diktim Rüzgarı da yavaşlattığını fark ettiğimde, tüm bahçe çevresini çevirmeye başladım.

B2'yi çardakla kapatmayı planladığım için, çardağı saracak sarmaşıkları bir an önce yerlerine dikmek gerekiyordu. Morsalkımı daha önceden dikmiştim, ardiyenin(henüz yapılmadı ama ikinci çizimde yeri var) solunda kalan veranda-ardiye arasındaki bölüme de iki clematis dikince... yine rüzgar meselesi çıktı tabii.

Ve geçici çözümler Clematisler kuzeybatıya bakan cephede kalmış oluyordu ve henüz tüm bahçenin tellerine yeşil sera örtüsünü geçirmek işi bitmemişti. Hoş bitse de rüzgarı biraz daha kesmek nasıl olurdu? Güzel olurdu. Ben de bu clematisleri yine o örtüyle korumaya karar verdim.

Ustaların inşaat esnasında kullanmak için yaptıkları bir merdiveni yanlamasına koyup buraya örtü gerebilirdim. İlk hali de böyle oldu zaten (o halinin fotoğrafı yok maalesef). Sonra tam örtüyü gereceğim sırada, aynı ölçülerdeki diğer merdiven aklıma geldi O iki merdiveni birleştirip buraya minicik bir çardak yapabilir miydik? Hem denemiş olurduk, hem büyük çardağı bu yıl yaptıramasak bile, clematislerin tutunup uzayabileceği korunaklı bir kısım olurdu. Böylece... denedik

İki merdiven birleştirilip, yerine yerleşti.

Name:  6 mayıs 2016, cuma.jpg
Views: 684
Size:  64.4 KB

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön