View Single Post
Eski 30-05-2016, 12:56   #46
suplilumas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-06-2011
@verdoque
Verdiğiniz bilgiler sadece P. Eryngii için değil hemen hemen bütün mantar türleri için geçerlidir. Nerden bilgi edindiniz bilmiyorum ama bu bilgiler sizin Eryngiinin diğer türlerden daha zor ve hassas olduğu kanısı edinmenize neden olmuş. Benim üretmeyi denediğim ilk mantardır P. Eryngii. Marketten aldım, paketten çıkardım, maket bıçağı ile mutfakta kesi alıp, sadece agar petriye attım, oluşan miseli banyo küvettinde sıcak su ve sabunla yıkayarak steril edip, poşete doldurduğum prinç sapı torbasına attım ve banyoya astım. Bir süre sonra meyveler çıkmaya başladı. Hazır kompost yerine madem petri sorununuz da yok klon yapın miseli oradan kullanın. Çok kolay.
Miselin ikinci kez daha iyi sardığını yazmışsınız. Eğer devam edip en iyi kısımlarından tekrar tekrar agara alırsanız ve yaklaşık 10 kez devam ederseniz sonuca siz de şaşıracaksınız. İki üç günde tüm petriyi yıldız şeklinde aynı oranda saran misel elde edeceksiniz. Son olarak Erkelin sitesinden P. Eryngii resimlerine baktım gönderdikleri misel o resimlerdeki mantarların ise kaliteli değil meyveleri. Daha kaliteli mantar bulursanız örneklerinizi o mantardan alın.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön