Konu: Çim
View Single Post
Eski 29-05-2016, 16:43   #573
Ferrosanal
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-05-2016
Mine Hanım ve/veya bilgili diğer yetkililer merhaba,

Muğla Bodrum ilçesinde 50 m2 lik bahçeme hazır rulo paspalum çim serdireli 10 gün oldu. Ancak altına herhangi bir gübreleme veya mil toprak serilmedi yalnızca bellenip temizlenmiş toprağın üzerine uygulama yapıldı.İlk seferde gölleyene kadar sulamam sonra 10 gün sabah akşam bolca sulamaya devam etmem konusunda da uyarıldım. Bende öyle yaptım. Yalnıca 3 gün önce yani çimler 1 haftalıkken yavaş salınımlı tohum şeklinde bir gübre attım üzerlerine.
Çim yetiştirmenin zorluklarını duyduğum için sizin ve diğer bilgili arkadaşların buradaki yorumlarını da okumuştum ve Huwasan isimli dezenfektanı tedarik etmiştim geçen hafta.. Aslına bakarsanız çimlerin iyiyce köklemesini bekliyordum uygulama yapmak için ancak 2 adet sorunla karşı karşıya kaldım..
İlk olarak bugün akşam üzeri sulama yaparken çimlerin arasında 3 adet küçücük mantar gördüm.
İkinci sorunun ise alttan geniş yapraklı kökü turpa benzeyen bir bitki çimlerin olur olmaz yerinden çıkmaya başlamış ve hatta bazı bölgelerde çimi havaya kaldırıyor..
Fotorafları ilişikte yollamaya çalışacağım .Yardımlarınızı rica ederim..( sanırım akıllı telefonlardan yollanmıyor

Ferrosanal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön