View Single Post
Eski 27-05-2016, 13:44   #6
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
sayın; mıcmac,

Yeriniz hayırlı olsun. Araziniz düz bir yer. O nedenle daha rahat bir işleme yapabilirsiniz. Asmaları yakından çekerseniz amerikan asma anaçları olup olmadığını anlayabiliriz. Benim gördüğüm kadarı ile üst aşılı kısımlar bakım yapılmayınca ölmüş. Dipten anaçlar çıkmış. Sıkıntı değil onları da aşılayabilirsiniz.

Arkadaşlarımızın dediği gibi öncelikle asmaların ve ağaçların diplerini çapalayıp otlardan kurtarırsanız iyi olur. Asma otu sevmiyor. Altları açılınca budamasını da rahat yaparsınız. Uzun süredir toprak işlenmediği için çapa makinasının bu toprağı işlemesi zor. Misinalı bir makina veya tırpanla otları bictirip daha sonra o bölgede var ise tek at ile sürdürebilirseniz daha sonraları çapa makinası ile rahat bir şekilde düzene girer. Tam anlamı ile bağı belletebilirseniz en güzel şekilde toprağı işlemiş olursunuz. Benim arazi engebeli olduğu için her ikisini de tam olarak yapamıyorum. Sadece asmaların altını kazdırıp ottan kurtarıyorum. Bir de misinalı ot biçme makinesi aldım. Onunla da kalan otları biçip hem gübre olmasını sağlayacağım. Bu şekilde de kısmen toprağın erazyona uğramasını önleyeceğim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
1 kilo total herbisit ile ilaçlama yaparsanız 15 güne kalmaz yabani ot sorununuz kalmaz.
Bir arkadaşım ilaçları karıştırırken yanlışlıkla ot ilacını da içine katınca mükemmel olan bağı nerede ise tamamen kurudu. Daha sonra iki üç yıl içinde düzeltebildi. Kuruyan ağaçların yerine yenilerini dikti. Bilmeyen bir kişi tarafından yapılınca yeşil kısımlarına gelmesi durumunda tamamen ağacı kurutabiliyor. Buharı bile aynı etki yapıyormuş. Bıraktığı kalıntı daha büyük sorun. Benim aldığım ot ilacı bir yıldan fazladır bekliyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön