View Single Post
Eski 24-05-2016, 21:05   #393
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Hoş geldin sevgili Charlaux. Seni görmek çok güzel. Güzel sözlerin içim çok teşekkürler...

Çam ağacına üzüldüm ama çok da takılma. Elinden geleni yapmışsın. Daha sonra başka koşullar altında tekrar denersin.

Şu sözüne bayıldım. ”Benim burada bulduklarimi da arkadaslarim ozluyor ama iste hayatta boyle birsey” Hayat tam olarak böyle bir şey gerçekten de. Her yerin artısı da var, eksisi de var...

Beni şimdi bir de orkidelere bulaştırma ne olur! Bahçeye zor yetişiyorum. 3 tane orkidem var aslında arka odada. İkisi bildiğimiz phal, birisi de minyatür pembe çiçekli. Direk güneş almasınlar diye arka odaya koydum ama hem sulamayı unutuyorum, hem de güzelliklerini göremiyorum. O konuya bir çözüm bulunca belki koleksiyonu geliştiririm.

Bu arada bitki seçenekleri konusunda Avrupa genelde Amerika'nın önünde oluyor. Hollanda bu konuda dünya lideri olabilir. Eğer İngiltere'de bir müddet kalacaksan oradan bitki edinme yollarını araştırabilirsin.

Forumda bol bol görüşmek dileğiyle.
Orkideler konusunda Ingiltere oldukca sikintili. Cunku Tayland'dan direkt getirilen urunler populer dolayisiyla kucuk firmalar eziliyorlar. Ama olsun bende Almanya'dan siparisimi veriyorum; iki uc gunde elimde oluyor. Yazlari Istanbul'a dondugum icin maalesef koleksiyonumu cok gelistiremiyorum. Haliyle okulda okudugum ve seneye gidecegim icinde evime cok ev gozuyle bakamiyorum.

Bahceniz gercekten cok muthis ama bunu tekrar belirtmezsem olmaz. Haliyle bahceniz bir cennet olunca bu cennete bizler kadar salyangoz ve kurt arkadaslarda gelmek istiyor Sizin sayenizde bizlerde kendi cennetlerini yaratmaya calisiyoruz ogreniyoruz.

Orkidelerinizi evin havadar bir kosesine koyabilirsiniz. Aslinda California'da olmanizin bir diger avantaji. San Jose'nin gece sicakliklari su an icin orkidelerinizin tam sevecegi gece sicakliklari. Gunes acisini cok dik almiyorsa aslinda pencere kenarlarida oldukca uygun.

Ondan sonra orkideler size kendilerini sevdirirlerse bulastirirlar zaten Amerika'daki arkadasima ozel bir orkide tohumu yollatip, ona bagajinda tasittirdi ve gelisimini bekliyorum. Tum bunlar 1,5 senedir devam ediyor. Evime gelmesi icin gun sayiyorum artik !

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön