View Single Post
Eski 24-05-2016, 20:25   #392
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Sevgili gilan,
Sizinle olan tanisikligimiz taa kac yil oncesine dayaniyor. Maalesef cam agacimiz ne yaptiysam dayanamadi.Getirdigim gunden beri bir turlu yerini begenememisti. Ben kurtarmaya calistim o daha nazlandi ve ayrilmak zorunda kaldik. Siz demissiniz yurtdisinda yasadigim icin cekiniyorum diye ama cekinmeyin nolur. Sizin guzel yazilariniz yureginiz hikayeniz bize yeterde artar. Hem bakin bende Ingiltere'ye geldim ama burada bulamadigim seyleri yine ozluyorum. Benim burada bulduklarimi da arkadaslarim ozluyor ama iste hayatta boyle birsey

Bahce sayfanizi soyle uzunca oturdum okudum; ne guzel bir nimet Califonia'da yasamak. Cennet gibi bir yerde kendi cennetinizi yaratiyorsunuz ! Meyve salatasi agaciniz ooh ne guzeldir yenmeye doyulmaz.California'da bile Trabzon hurmaniz var super. Trabzonlu hurmalar ne mutludur California'nin havasindan;omur boyu tatil ! Saksi secimlerinizden tutun herseyinizi izlemek ayri bir guzellik.Evimde izlerken benim icim ferahladi inanin !

Size tavsiyem http://www.bigleaforchids.com'dan bir orkide edinmeniz. Bu nursery'in sahibi peter lin'in Phalaenopsislere ait ozel bir forumu da var; kokulu kokusuz cok guzel bitkileri var. Inanin ben Amerika'da yasasam dayanamazdim herhalde orkide almamaya Master icin Amerikaya gelirsem hemen onlarin kapisindayim.
Hoş geldin sevgili Charlaux. Seni görmek çok güzel. Güzel sözlerin içim çok teşekkürler...

Çam ağacına üzüldüm ama çok da takılma. Elinden geleni yapmışsın. Daha sonra başka koşullar altında tekrar denersin.

Şu sözüne bayıldım. ”Benim burada bulduklarimi da arkadaslarim ozluyor ama iste hayatta boyle birsey” Hayat tam olarak böyle bir şey gerçekten de. Her yerin artısı da var, eksisi de var...

Beni şimdi bir de orkidelere bulaştırma ne olur! Bahçeye zor yetişiyorum. 3 tane orkidem var aslında arka odada. İkisi bildiğimiz phal, birisi de minyatür pembe çiçekli. Direk güneş almasınlar diye arka odaya koydum ama hem sulamayı unutuyorum, hem de güzelliklerini göremiyorum. O konuya bir çözüm bulunca belki koleksiyonu geliştiririm.

Bu arada bitki seçenekleri konusunda Avrupa genelde Amerika'nın önünde oluyor. Hollanda bu konuda dünya lideri olabilir. Eğer İngiltere'de bir müddet kalacaksan oradan bitki edinme yollarını araştırabilirsin.

Forumda bol bol görüşmek dileğiyle.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön