Mustafa bey tecrübeli arkadaşlar bu sorunun doğru yanıtını vereceklerdir. Bende kokopit de sizin gibi mayıs başında domates yetiştirme macerasına yelken açan biri olarak forumda okuduklarım ve mantık süzgecinden geçirdiğim nacizane düşüncelerimi paylaşmak isterim. Başta değineceğim konu siz zaten sera bekçisi kullanıyorsunuz, tasarlayan kişi kudret bey olduğuna göre o size besin eriğini havalandırmak için hava pompası ve hava taşıda kullanın demediyse kullanılan ortam açısından ihtiyaç yok demektir. İkinci olarak kokopit içinde hava sirkülasyonunu iyi sağlayan bir malzeme olduğu için tamamen suya doymadığı sürece köklerin hava alması sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum. Hava pompası olsa iyi olur mu diye kendime soruyorum bitkiler hem havadaki hem sudaki oksijeni kullanır belki verim daha yüksek olur cevabını veriyorum. Ben yakın zamanda 500 litrelik besin tankına koymayı düşünüyorum hem ekstra katkı olur belki hemde esas olarak farkettim ki besin tankımda ec ölçümü yaparken karıştırmazsam düşük ec çıkıyor karıştırınca ideal ec yi buluyorum anladımki uzun zaman bekleyince çökelme oluyor ve homojen bir dağılım olmuyor sürekli hava vererek tank içi dalgalandırma yapıp bir taşla iki kuş vurabilirim diye düşünüyorum.
|