Geçen hafta içerisinden resimler;
Girişin sağındaki sedumlar. Üç çeşit var; resimde de çoğunluk olanlar en güzeli, pembe çiçek açıyorlar. Geçen sene kış sonunda alıp dikmiştim Bayındır dan. Yapraklar kışın renk değiştirse de sürekli mevcut.
Alt taraftaki kırmızı okla gösterdiğim sedumunda yaprakları dökülmedi ancak gelişim diğeri gibi değil daha yavaş. üstteki kırmızı okla gösterdiğim sedumun ise sadece dalları çıkmış hafiften. Bunun yaprakları dökülüyor kışın ve onunda gelişimi yayılımı pek kuvvetli değil.
Sedumların etrafında ne ararsan var, papatyaları yolsam da köklesem de tekrar çıkıyorlar. Tek tük ayrıklara ise pek yapacak bir şey yok. Sedumlara zarar vermeyecek köke sahip olanları yoluyorum tabi.
@ Aleydi den gelen beyaz renkli cosmoslar ile geçen senenin tohumlarından ektiğim cosmoslar ekildikleri büyük saksının içerisinde yer azlığından tomurcuklanmaya başlamıştı. Geçen sene yer olarak boş bıraktığımız üstteki sedumların alt tarafına cosmosları diktim geçen hafta. Önceleri birer kök olarak diktim, baktım başa çıkmayacak elimde belki 200 kök var ve o kadar yer yok. Daha zinnia, vapur dumanı, papatya, ipek çiçekleri de dikilecek

Kalanları hanımın eline tutuşturdum üçerli beşerli eline ne geçtiyse dikti...
106 ayrı ocak olarak ektiğimiz yüzlerce yumru dahlialardan ocak olarak çıkmayan neredeyse yok gibi. Hatta resimdeki gibi geçen seneden toprak altında bıraktığımız iki kk dahliada bonusumuz oldu. Alt üstte perlit-talaş-gübre-toprak içine ektiğimiz yumruların ocakları ile ortada kendi başına buyruk toprağı delen dahlialar hemen ayırt ediliyor.
Bu da yabani lupinimiz. Dün gittiğimde çiçekliydi ancak o halini çekemedim.
Bir abimiz telefon açıp ahududu ve böğürtlen dallarından vereyim köklü şekilde deyince zıpladım gittim yanına. Bahçesinde bir lupin gördüm vişne renginde, benimkinden büyük çiçekli; sanki irice bir mısır koçanını tersten dikmişler yapraklarının üzerine. Denk gelirsem tohumlarından alayım bu sene.