Tecrübesizliğim nedeniyle 16 yıl önce dikmiş olduğum yaklaşık 6 metreyi aşkın karaçam ağacımı evvelsi gün başlayarak, bu gün tümüyle kestim. Son iki yıldır keseyim mi kesmeyeyim mi diye derin derin düşünürken, ani bir kararla kesim kararı aldım ve uyguladım.
Gerekçem şu idi. Çam ağacında aradığım yeşilliği bu ağaçta bulamamıştım. Dalları boru gibi uzun ve seyrek, dallar üzerinde çamın yeşilliğini yeterince bulundurmuyordu. Kökleri derine gitmeyip çim alanın yüzeyinde idi. Geçmişte yaşadığım gibi devrilme tehlikesi yaratmasıydı. Çimi her biçimimde 2-3 noktadan çim makinasının bıçağı köklerine çarpıyordu. Hemen sağında yer alan köknarın içine tecavüz edip, köknarın o tarafını sarartmış olmasıydı. İğnelerini (yapraklarını) sürekli döküp mazılara, çim alanlara zarar vermesi idi. Önce alttan başlayarak yan dalları kestim. Sonradan tepeden başlayarak gövde kesimine giriştim.
Şehir hayatından kaçıp, doğa ve yeşille bulaşmak için 50 km yol kat ettiğim bahçemde, böyle bir katliama girişmem her şeye rağmen rahatsız etti beni. Umarım Allah affeder beni...
|