Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk
Bugun işten cikinca koye geri donduk. Bahceye adım attigim anda eriğin dalını farkettim. Sanki bir gunde bir iki metre uzayip asagi sarkmış gibiydi. Meger tepesindeki kocamı bir dal daha kirilimis.  Sonuc olarak erik ağacım kuşa dondu.
Bahçenin ilk halinde bir iki metre arayla bir ağaç vardi. Bahce bir sure sahipsiz kaldigi icin kendi kendine cikan ve büyüyen agaclardi. Erik haricindeki tum ağaçları kesmiştim. Zaten bu erikte yenebilecek gibi degil ama gölgesi yeter diye dusunmustum. Simdi o keştirdigim ağaçların lanetine uğramış gibi hissediyorum kendimi.
|
Sayın abk,
Bence öyle demeyin, eskiler 'söz vücut bulur' derlermiş, öyle hissetseniz bile söze dökmeyin. Bilakis, daha önce erik dalı kırıldığı esnada ağacın altında oturduğunuzu yazmıştınız, bu durum bana, erik ağacının aslında sizi korumaya çalıştığını düşündürüyor. Ya daha en başta tümüyle kocaman kırılsaydı? Allah muhafaza, bir yerlerinize dallar batsaydı? Çok şükür parça parça kırılmış.
Yani bence... ağaç size zarar vermek istememiş. Nihayetinde siz, ağaçları da, çiçekleri de... yaratılmış bütün o güzellikleri seven birisiniz. Düşmanca bir niyetle yapılmadı ki önceki eylemler, daha güzelini tazece yapmak için işe giriştiniz.
Yine de kesilen her ağaç için dağda bayırda birkaç ağaç dikin, belki yapmışsınızdır bile.
Bitkiler muhabbete muhabbetle karşılık verirler, bunu yaşayan bilir, anlatmaya gelmez

O erik ağacı sizi korumak istemiştir emin olun.
Kandiliniz de kutlu olsun bu arada