Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor
Serdar Bey cok oluyorum biliyorum ama son olarak bir iki sorum olacaktı 
Bunu çim bölümünde de sordum ama şimdilik oraya ilgi az oldugundan daha cevaplanmamış cok soru var..Arastırmalarımdan anladıgım kadarı ıle NPK çeşitlerinden veren var bazen amonyum nitrat veren bazen DAP ya da hazır satılan vilmorin yok genta.nın çim gübreleri..Aklım bu konuda karışık NPK versek hangisini vericez 15 15 15 mı 20 08 16 mı ve bunun gibi bir sürü kombinasyonlar var...yılda kac kere vericez hangisinden vericez ..siz kısaca ayları da söyleyerek ne verdiğinizi bir yazsanız bende bu işkenceden kurtulsam..Bizde Nevsehir.de olduğumuz için iklimimiz hemen hemen aynı..O kadar cok gübre çeşidi var ki kafam basmıyor artık 
Son olarakda bızım çimler 1 aylık, geniş yapraklı ılac ıcın daha gucsuzmudurler bıraz daha beklemelımıyım sizce?
Valla ne soylesınız haklısınız cok oldum 
|
Sayın gunes tor.
DAP ve NPK'nın genelde zirai amaçlı gübreler olduğunu biliyorum. DAP Azot ve Fosfor, NPK ise Azot, Fosfor ve Potasyum içeren gübrelerin genel adıdır. Rakam kombinasyonları ise Azot, Fosfor ve Potasyumun gübredeki % oranlarıdır.
Ancak çim; azot, fosfor, potasyum dışında başka elementlere de ihtiyaç duyar. Örneğin demir, mangan çinko, bor gibi. Dolayısı ile DAP ve NPK türü gübreler çim için asla yeterli değillerdir. Ben 2 yıldır As Power isimli içeriği ekte olan gübreyi kullanıyorum. Şu anda bulabildiğim içeriği en zengin gübre bu.
Geçmişte kullandığım ve memnun kaldığım diğer gübre ve içerikleri aşağıdadır.
COMPO NovaTec Supreme'nin içeriğidir.
İçerik olarak; bunların muadili (eş değeri) olan ve yörenizden bulabileceğiniz gübrelerden birini kullanır iseniz, memnun kalacağınızı umuyorum.
Çim gübreyi yılda 3-4 kere vermek uygun olur. Ben en az yılda üç kere kullanıyorum. Kışa girerken son biçimden sonra, tahminen Kasım ayı başlarında, Baharda Mart sonu veya Nisan başı gibi. Birde Temmuz sonu veya Ağustos başlarında.
1 aylık çime yabani ot ilacı ağır gelebilir. Bir kaç ay geçmesini ve kök yapısının güçlenmesini bekledikten sonra geniş yapraklılar için ilaç kullanmanız daha iyi olabilir diye düşünüyorum.
Saygılarımla.