Bunlar da benim seralar

Hepsi bildiğiniz peynir kabı, ama içlerinde 1*1 oranında kumlu çiçek toprağı harcı var, tohumları çok ufak oldukları için bu harcın üzerine yerleştirerek hafifçe üstlerini kumla örttüm.
Kaplarda delik olmadığı için çok az bir şekilde fısfısla nemlendiriyorum ve günün 4 5 saati güneş alan yerde kapalı şekilde tutuyorum.
Bu sayede toprak sıcaklığı ve nem oranı yüksek oluyor.
Zaten ciddi anlamda sıcak toprak gerekiyor.
Günde 1 kez de kapakları açıp havalandırmaya ve bu şekilde tohumları mantara ve küfe karşı korumaya çalışıyorum. bu kağlar aynı zamanda kaktüsler çimlendikten sonrada ortamı korumak adına uzun süre kullanılacaklar.
Resimler günlük havalandırma sırasında çekildi son resim ise normalde bekledikleri yerdeki durumları.