Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor
Merhaba Serdar Bey,
Bizim de çimenler çıkamaya başladı 5 cm.e ulaştı..Ancak biz sizin gibi yabani ot ilacı kullanmamıştık..Kullanmak aklımıza gelmedi peyzaj firmasıda söylemedi toprak bellendiği için belkide bilemiyorum. Hoş bilsem de kullanırmıydım onuda bilemiyorum. Kimyasal ve birçok canlıyı öldürdüğünü düşündüğümden  Çok da bilgim yok açıkçası ilaçlar konusunda. Kapak topragı olarakda hayvan gubrelı toprak örttüler..Bir de işin içine ilk bahar ekimi olunca gelsin yabancı otlarrr  şimdilik elle toplayabildiğimizi topluyoruz..çimi biçtikçe gürleşip sıklaştıkça onları yok edeceğini düşünüyoruz  bu bir hayal de olabilir bilemiyorum..Çimlerin cok güzel çıktıgı yerlerde yabancı ot yok ama cok nadir daha cok bir avuc belkı ıkı avuc kadar buyuklukte az çimen cıkmıs yerlerde bittiğini gördük..sizce buraları tırmıklayıp yenıden çim tohumu mu atalım yoksa bir kaç kez biçip kardeşlenip çogalmasını mı bekleyelim ne dersiniz? Bu arada karıncalarımız da var masaşlah çim boyunda tumsek yapmıslar ama kıyamıyorum yuvalarını bozmaya sızce goruntu dışında zararı olur mu yoksa illa ilaç kullanmalımıyız? Bahcenız cok guzelmış bu arada güzel günler bol kahkahalı bir ömür geçirmeniz dileği ile...
|
Sayın gunes tor.
Sayfamın başlangıç bölümlerinin bir yerinde değindiğimi hatırlıyorum bu konuya.
İlk ekim benim için de bir başarısızlıktı. Bilmediğimizden hayvan gübresi kullanmıştık. Ayrıca çıkan çimlerin şekil ve görünüşünü beğenmediğim için, yaz aylarında sulamayı kestim. Yabani ot ilacı kullanarak mevcut çimleri yok ettim ve son bahar aylarında yeniden ve farklı bir karışım kullanarak ekim yaptım. Yaklaşık 15 yıldır aynı çimi kullanıyorum. İkinci ekimde hiç hayvan gübresine yer vermedim ve kapak toprağı olarak elenmiş kendi toprağını kullandım ve yabani o sorununu aşmış oldum.
Sayın gunes tor. Bahçeniz şehiriçinde ise elle toplayarak yabani ot mücadelesi yapmak başarı sağlayabilir. Ancak benimki gibi açık arazide ise çim içindeki yabani ot için zirai ilaç kullanmanız, deneyim ve tecrübelerime dayanarak bence akılcı olacaktır derim. Boşlukların dolması en az yıl beklemeyi gerektirir. Bence bu sürenin dolması ve kardeşlenme sonuçlarının beklenmesi en iyisi. Bu süre içinde içinde mikro elementleri içeren hazır gübre kullanmanızı öneririm.
Her zaman söylerim. Çim aynen metres gibidir derim.

Para, zaman ve emek vermeden karşılığını alamazsınız. Bu nedenle çim içerisinde oluşabilecek zararlılar için zirai mücadele şart. Danaburnu, mantar, karınca gibi canlılarla mücadele etmez iseniz sağlıklı bir çim alana sahip olamazsınız. Ancak taktir yine de size aittir. Saygılarımla..