Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B. ÇINAR
ertuğrul bey. fidanı ben yetişdirdim çekirdekten mersin den hazır fidan almadım. sivas ın gürün ilçesindenim burada kayısı çok olur. malatya kayısısı olur biter bizim burada yeni olgunlaşır tatlanır. erik ve şeftalide var. dağlarda yabani badem var ormancılarda ekti. benim fidanların boyu 20 cm yaklaştı seneye aşı yaptıracam ama hangi cins aşı yaptıracam onu tam bilemiyorum.aklımdaki ferragnes idi ama bertinada hoşuma gitti.
|
Sayın B.ÇINAR erik,seftali,kayısılar düzenli verim veriyor ise badem de yetişebilir.
Ben şahşen hobiciyim,bende nonpariel,texas,feragnes ve ferraduel var.daha küçükler.1 yaşında. bu senede bertina dikicem.
Feragnes herkes tarafından övülen bir çeşit,dayanıklı ve verimli.meyve boyutuda ideal.ve geç çiçekleniyor.çift badem oranı çok düşük.
Ferraduel feragnese tozlayıcı ,meyveleri feragnese göre daha küçük.
Bertina meyveleri çok büyük, verimli olduğu söyleniyor.
kemal cüce tarımın bahçelerde çektiği videolar var.youtubeden bakabilirsiniz.latif bey ,bertina ,feragnes,ferraduel ve diğer çeşitler görsel olarak anlatılıyor.
bertinanın feragnesten 3-5 gün geç çiçeklendiğini söylüyor.ve feragnes hakkında görüşleri var.
Yalova araştırmada 2000-2001-2002 de yabancı çeşitler araştırılmış.tuono bademi feragnesten önce açtığı kayıtlara geçmiş,yaltsinki(çift tohum oranı yüksek olabilir,araştırın ) de feragnesten geç açtığı grafik olarak verilmiş.
forumda daha önceleri yazan ismi ismail bey olması lazım ,yalova araştırmadan bademle ilgili bilgiler vermişti.
Yalova bahçe kültürleri araştırmanın badem ile ilgili yayınları var.
siz videoları izleyin,yayınları bir araştırın sonra kafanız neye yatarsa ona göre yol oluşturursunuz.
kolay gelsin..