View Single Post
Eski 16-05-2016, 22:05   #111
ozcantekin
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-11-2013
konuyla ilgili bilgi vermek isterdim ancak bu konuda çok bilgili değilim ama şunu söyleyebilirim, ben bandırma sahilyenice köyünden kendim gidip tek tek fidanları seçerek almıştım, sahilyeniceye gittiğimde kasım ortasıydı ve fidanlar sökülüp traktör romörklerinde çıplak olarak bekletiliyordu, kışın soğuk don ne kadar zarar verdiğini bilemiyorum, oranın güvenilir fidancılarından birinin babasıyla bir tanıdık aracılığıyla görüştük, kendilerinde fidan kalmadığını söyledi, bizde başka biriyle tanıştık, o kişiyi sordurduk nasıl güvenilir midir diye, kesimlikle güvenebilirsiniz referansı olunda bahçeye gittik, arkadaşla beraber 600 kadar fidan söktürdük, fidanların 100 tanesi kepçeyle söküldü, kalanı traktör arkası sökücü aletle çıkartıldı, kepçeyle sökülenler çok iyidi, traktör arkası alet biraz köklere hasar verdi ancak her bir fidanın boyuna bakmadan kök sistemini inceleyerek ayırdım, bazılarının kökünde mantarmı desem bit mi desem acayip bir hastalık vardı, hatta şuan bile aklıma geldiğinde midem kalkacak kadar kötü bir görüntüydü, o fidanları almadım ayırdım,

Kısacası fidan işi nasip kısmet işi, birde satıcıların konuşması davranışı tipi bile oradan fidan alıp almamanız gerektiğini %50 hatta daha fazla belli ediyor,

Size geçmiş olsun demekten başka diyecek bir sözüm yok, bence sertifika işi biraz ortalıkta bolca dolaşan kağıt parçaları, para önemli ancak en önemlisi sizin için kaybedilen bir sene olacaktır, umutlar, hayaller, emek ve en son para.

Bence şimdiden ne yapmanız gerektiğine karar vermelisiniz.

1. fidanların hepsini söküp önümüzdeki sene için hazırlıklara tekrar başlayabilir.
2. Fidanlardan tutanlara göz aşısıyla aşılayabilirsiniz.
3. Tüplü fidan alıp dikebilir bence gerek yok

Güvenilir fidancı ismi de verebilirim ama şimdiden ayırtıp bir dahaki sene gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Saygılarımla.

ozcantekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön