|
Ben yukaridaki marul serasina takildim biraz. Buyuklugunu bilmiyorum ama sadece marul yaparak para cikarabilir mi ? Sistemi akansu olunca orada cesit olarak birde cilek olur. Bu sermaye ile marul yapmak bence sorun yaratabilir. Sistem kati ortam olsa domates, hiyar, d.bibr, renkli dolma biber, carliston, kapya, patlican hangisi para etse uyardi. Birkac cesit yapip birisi kar etmese digeri kurtarirdi. Samsun`dan Rusya olmayinca ihracat sansi nekadar, pazar bu miktar marulu aliyor mu? Bunlari yazmaktan amacim yatirilan sermaye, kullanilan kredinin geri odenme riski filan derken sorun cikmasin. By\u sera hakkinda, sahibini tanitmadan gelismeleri Sn Tezel bildirirler umarim.
Sn Efe is konusunda haklisiniz ama isveren de hakli, oralarda bir sene clisacaksiniz ki isi ogreneceksiniz caresi yok. Mevsim itibariyle acilmakta olan birkac seracilik kursu vardir. Birisine yazilip huc degilse topraksiz tarim teknisyenligi seviyesi alin, muhendis oldugunuzu soylemeye gerek yok. O bilgiyle birkac ay ucuza calisin bakalim yatirim yapmaya cesaret edebilecek misiniz ? Imternette bakin birsuru kiralik sera var, cok para yatirip riske girmeden kiralasaniz zarar etseniz bile cok olmaz. Yeterki malinizi son ureticiye verebilin, kabzimala ve ya pazarciya mahkum olmayin. Az olsun ama saglam ve karli olsun.
Saglicakla kalin
|