Konu: Çim
View Single Post
Eski 15-05-2016, 20:36   #564
gunes tor
Ağaçsever
 
gunes tor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2015
Şehir: Nevşehir/Avanos
Mesajlar: 65
Güler hanım valla çok sey beklediniz benden .. Biri 3 yasında bırı 7 aylık biride 30 yaşında 3 bebekle tek basıma ancak bu kadarını halledebiliyorum Son 2-3 ay dısında da zaten aktıf kullanıcı değildim. Nayse,sizin uzun yıllar hem bahce hem de çim konusundaki tecrubenızı dikkate alarak bir iki sorum olacaktı..Diğer arkadaslar da yardımcı olursa sevınırım..Bu arada sprey sprinklerin atış mesafesını değiştirerek gullerın ıslanmamasını çözmeyi umuyoruz bakalım.

Bu çim konusunda artık bir sürü sey okumaktan inanın kafam allak bullak, bazen pes edesim geliyor elbette birçok sey oturdu kafamda kı keske cok daha onceden öğrenebilseydim bunları daha temiz iş yapardım..Neyse sorularıma geleyim.

1) Şimdi şu gübreleme işi..Bir çok görüş var bu konuda. Bazıları çok sık gübreleme yapmayın diyor bir kısmı kı bunlar bahar girişi yaz girişi ve sonbahar girişi yapın diyenler.
Bir kısmı 2 ayda bir yapın diyor ki ben granül uzun vadeli olanlardan kullanmak istiyorum sizce hangi yontem daha dogru olur?

2) Yıne gubre cesıdınde ayrılıklar var..Bir kısmı ilk baharda NPK, sonbaharda PK agırlık yapın.Diğer görüş ise ilkbahar ve yazın amanyum nitrat, sonbaharda NPK, kışın fosfor agırlıklı gübreleme taraftarı..Sizce hangı uygulama daha dogru olur?

3)NPK konusunda da ayrışma söz konusu..Bazıları 15 15 15 bazıları 23 5 5 **** baska formulasyonlar verıyorlar..Tabı aslında en dogrusu toprak analızı belkıde ama sımdılık bu ımkansıza yakın benım ıcın..

4) Ya da bunları hiç kullanmayıp tam organik solucan gübresi kullansam yeterli olur mu?

4) Bu çim havalandırma işinde elektrikli makina alacak gücüm yok şu anda..kazma çatal ya da ayakkabı ile yapmayı düşünüyorum..aslında burda kafamı karıstıran kısım bu havalandırma makınaları dıye satılanlar sankı topraga 10 cm gıbı demır gırmıyorda daha cok sıkısan çimleri kesiyor havaya kaldırıyor vs gıbı degısık bırsey yapıyor bir de bu topragı 10 cm derınlıgınde 5 cm genıslıgınde delıkler acarak koklerın hava gubre almasını saglayan durum var bu iki şey farklı durumlar mı çözemedim pek..
Name:  cim-havalandirma-34b6.jpg
Views: 2066
Size:  69.7 KB
Name:  3_2_Bahar-temizliği_kökhavalandırma.jpg
Views: 2053
Size:  71.3 KB

şimdilik sorularım bunlar yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

gunes tor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön