Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Sn. Gilan;
Hızlı bir şekilde istediğiniz bahçeye doğru emin adımlarla ilerliyorsunuz. Yazdıklarınızdan, yaptıklarınızdan ve yayınladığınız fotoğraflardan oldukça fazla kişi yararlanıyor. Umarım hepimiz istediğiniz gibi bir bahçelere sahip oluruz.
Eşinizin belki sizin kadar sevmese de yardımcı olması çok önemli. Genellikle birinin sevdiğini diğerinin sevmemesi eşler arasında sıkıntı çıkarıyor.
Pvc boruların solventle yapıştırılabildiğini öğrenince internette araştırma yaptım. Hiç kullanıldığını görmesem de burada da varmış. Benim bahçemde de oldukça fazla boru döşenmesi gerekecek. Sizdeki gibi arazi düz olmayınca çok fazla uğraştıracak bizi.
Arazi eğimli olduğu için burada bir arkadaş su terazisi ile sebze yetiştirdiği yeri düz hale getiriyordu. Su tam düz hale gelmeyince bir tarafa toplanıp diğer tarafın suyu alamamasına neden oluyor. Aklın yolu bir. İki farklı yerde aynı şekilde işlem yapılıyor.
Ailenizle birlikte mutlu bir ömür dilerim.
|
Güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Aynı zamanlarda benzer uygulamalara tanık olmanız ilginç denk gelmiş.
Benim kullandığım solvent ve astar ikilisini ekliyorum. Önce mor renkli astar sürülüyor, hemen ardından da solvent olanı. Türkiye'de farklı olacak tabii ama fikir vermesi açısından ekliyorum.
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de genelde ısıyla birleştiriliyor. Bu iki yöntemin birbirine kıyasla bir artısı eksisi var mı bilemiyorum. Ama ısıyla yapıştıran alet pahalıysa solvent daha ekonomik olabilir.
Bizim sebze yatakları şebeke suyuna bağlı. Su basınçlı olduğu için eğim o konuda sorun olmazdı. Biz sadece görsel olarak düz olmalarına çalıştık. Sizin arkadaşınızın işi daha zormuş. Ona da size de çalışmalarınızda başarılar dilerim.