View Single Post
Eski 13-05-2016, 17:14   #28
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Bu baslikta mi yoksa baska yerde mi bilemiyorum, topraksiz tarim kesme cicekten bahsederken incir fotograflari vardi. Arsivimde olan ve kaloy bir topraksiz incir uretim makalesini buldum. Size gondermek isterim ama dosya pdf olarak bilgisayarda nasil yollarim bilemedim. Oradan link olarak verebilir miyim ? Ben link vermeyi beceremiyorum, aciklarsaniz gondereyim.

Cakisma incir celigini dikerek uc ayda m2 de 3 kg birinci urun, ayni yil icinde ik inci bir 3 kg urun veriyor. Yani yilda iki urun aliniyor boylece m2 de yilda iki partide toplam 6 kg x 2=12 kg ve ya dikim sekline gore 6 kg x 3= 18 kg urun veriyor ki birisi mutlaka erkenci oluyor ve pahali zamana geliyor. Sera sartlarini ayarlayip birisini erkenci digerini sezondan sonra yine pahali zamana almak mumkun. Sonrasinda kesip ikinci sefere celik dikilecek.

Bunlar arastirmad alinan sonuclar ancak ticari yapildiginda yani hektar bazinda dikim yapilinca alinan sonuclar dusuk, yine de bir yil icinde 2 urun aliniyor topam urun donumde ( 1000 m2 ) 8.1 ton incir.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön