Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD
Kuşların hediyesi olan Amerikan sarmaşığı artık gerçek yapraklarını açmaya başladı, birkaç gün içinde hain planımı uygulayarak daha önce bahsettiğim sevgili (!) komşuma hediye edeceğim
Eklenti 611042
|
Bu konuyla ilgili ne zamandır yazmak istiyordum. Kendi anıma geçmeden önce sizin başınıza gelenle ilgili üzüntülerimi bildirerek başlamak istiyorum. İnsan çok bozuluyor değil mi bir lobcuk versen n'olur cimri, ne kıymetli bitkin varmış
Okuyunca beterin beteri varmış diyeceksiniz. Van'da yaşadığım ve bitkilerin acemisi sayılabileceğim bir dönemde afrika menekşelerim vardı. Mutfakta bakıyordum nemi seviyorlar diye ama onlara güneş aldıracak geniş bir pencere önüm ve tül ardım yoktu maalesef.
Üst kat komşum balkonunu kapattırıp tül perdeyi de çekince "hah" dedim. İşte menekşelerime benden iyi bakacak biri. Kendisi de çiçek delisi olur aynı zamanda. Benimle tanışmadan önce çok çiçek öldürmüş birisi ama.
Saksılarıyla birlikte menekşelerimi komşuma hediye ettim. Ondan sonra da çok bitkiler verdim saksısıyla. Bu arada lâzım olduğunda, toprak, gübre, torf elimde olanlardan da vermeye devam ettim. Menekşeleri yaşlanıp gençleşme budamasını da yaptıktan sonra bardaklara yaprakları -yine benim toprağıma- diktik.
Gel zaman git zaman o yapraklar büyüdü, yavruları ayırdık, onları başka bardaklara şaşırttık. Balkonun konumu ve güneşi öyle güzeldi ki menekşelerin üstü çiçekten dolup taşıyordu dört mevsim

Ben de haliyle heveslendim ve bir pet bardaktaki menekşeyi istedim.
Kadın hayır veremem demesin mi

Neye uğradığımı şaşırdım. Dilimin ucuna gelen onca kötü lafı bir güzel yuttum. Ve o günden sonra ona bir yaprakla, bir zerre toprak bile koklatmadım.

Hayretler içindeyim hâlâ ama böyle insanlar da var. Emdikleri süt nasıl bir şeyse artık...
O yüzden "kendi" bitkisini sizden kıskanan komşunuza pek zalim davranmayın bence. Bırakın Allahından bulsun

Son tahlilde karar sizin...