View Single Post
Eski 12-05-2016, 21:08   #379
bonjour40
Ağaç Dostu

bonjour40's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2006
Uzun bir aradan sonra merhaba,
Kimimiz "süsen", "iris" "mezarlık zambağı" diyor. Yabanci dildeki ismini tam tercüme edersek "uzun boylu sakallı iris" ("tall bearded iris")

Yurt dışından birçok defalar satın almıstım. Ancak maalesef birçoğu çürüdü birçoğu da bol bol yaprak çıkardı ve ancak 2 yıl bekledikten sonra çiçek açabildiler.

İş gezilerimden birisinde Fransanın Normandiya bölgesinde evlerin çatılarına iris ektiklerini gördüm. Cok sasirdim. Yanimdakilere sordum. O bölgenin geleneksel evlerinin tepelerine iris dikmek adeti varmıs.
Biraz araştırınca iris konusunu dedelerinden bilen anlayan arkadaşlar da buldum. Meraklı oldugumu görünce birçok bilgilerini benimle paylaştılar.

Yanlışlarımı gördüm.

Meğerse ben iris ekmeyi bilmiyormuşum. Koklü ve topraklı olarak değişik çeşitlerinin ve renklerinin satıldığı zaman denk getirip birçok değisik renkte çicek satın aldim ve ekilmesi gerektiği gibi ektim (bu sayfada görebilirsiniz). ilk sene eksiksiz hepsi açtı. Kimisi kokulu kimisi kokusuz renk cümbüsü oldu bahçede.

Once internetten bulduğum Fransa Normandiya bölgesinden köy evlerinin fotograflarını paylaşıyorum.

Name:  chuamiere-010.jpg
Views: 945
Size:  50.5 KB

Name:  1261645182.jpg
Views: 952
Size:  54.0 KB

Name:  941861714.jpg
Views: 964
Size:  69.7 KB

Name:  veules3 (1).jpg
Views: 942
Size:  70.3 KB