Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alitezel
Bu durumda yani fazla olan element tehlikeli biçimde bitkiye oradan da insana geçiyor ve insan sağlığını tehdit ediyor ise aynı durum topraklı tarımda geçerli değil midir ? Misal demir yönünden zengin bir toprakta domates yetiştirsek bu insan sağlığını dediğiniz gibi tehlikeye sokar mı **** nitrat zengini bir toprakta marul yetiştirsek mesela sağlıksız bir ürün mü yetiştirmiş oluruz örnekleri çoğaltabiliriz bu ürünler yetiştikleri ortamlardaki elementleri elementlerin miktarına bağlı olarak mı yoksa ihtiyaçları kadar mı alır. Biraz uzun oldu sanırım sorum ama kusura bakmayın saygılar.
|
Muhtemel diğer ürünlere göre yüksek element barındıracakları için sürekli aynı yerden tüketilen ürün sağlık sorunu yaşatabilir.
Bende araştırıyorum...
Bazı bölgelerimizde bazı hastalıkların kronik olarak o bölgedeki insanlarda görülmesi belkide bu elementlerin aşırı olarak besin zinciri içinde olması gibi.
Guatr hastalığı, kalp hastalıkları bölgesel özellik gösterebiliyor. Şimdi aklıma gelenler daha fazlada olabilir.
...