Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
İrfan Çayı Yapımı
- 1 yıl kadar önce Sayın Meyvelitepe'den öğrendiğim bitki besleyici olarak kullanılan irfan çayı yapıma el atmış bulunmaktayım. Hammadesi olarak kafesotu ve ya diğer adıyla bilinen kaldirik kullanılıyor. Bu bitkinin yaprak sap bölgeleri potasyum deposu olarak biliniyor.
- Ormanda yoğun olarak bulunan kaldirikler sap bölgelerinden toplandı. Doğaya zarar vermemek adına ve devamlılığı olmasını istediğimiz için köklerine zarar verilmedi.
Eklenti 610808
- Toplanan 25 kg kadar kaldirik yaprak ve sapları
Eklenti 610809
- Yaprak ve sapları ince ince kıyıldı.
Eklenti 610810
- Toplanan yaprak ve saplar 8 kg olacak şekilde su geçiren çuvallara konulup, varillere bastırıldılar. 1 varil 160 litre su alıyor ve 3 varile ayrı ayrı 8 kglık kıyılmış kaldirik dolu çuvallar konuldu.
- Bu şekilde su içinde en az 3 gün bekletilip, daha sonra sulama suyu olarak kullanmayı düşünüyorum.
|
dongyul ağabeyim Bunlardan dolma turşu kavurma yemek her şey olurdu :O kart olanlarından yapsaydın bitki besinini tazeleri yenirdi ;gerçi ziyan olmamış ama güzelim yemek gitmiş içim gitti

-Ayrıca bu bitkiyi ben en çok ad uydurulan bitki olarak niteliyorum

hodan ıspıp ,kaldirik(galdirik).mancar otu, Tamara Otu...
