View Single Post
Eski 11-05-2016, 11:04   #23
Ekrem Çelikcan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asilturk1 Mesajı Göster
Merhabalar ekom84

Bu drenajdan suyun geri gelmesi için ne malzemeler kullandın yazabilirmisin bende aynı şekilde drenaj yapmak istiyorum.
bide drenaj suyu depoya mi gidiyor ayrıca drenajdan gelen suyu depoya nasıl giriyor bir foto cekebilirmisin sana zahmet benim depo biraz boyuna büyükte
Drenaj suyunu 16 mm deliksiz damlama hortumları vasıtasıyla topladım, öğleden sonra resimlerini çekip yükleyebilirim. Besinli suyun geri dönüşü terasın yağmur atık borusunda toplanıyor. Geri dönen besini kullanamıyorum. Besini geri kullanabilmem için kot farkı oluşturmam gerekti yani kovalarım yerden en az 1 metre yukarıda olması lazım. başta 50 cm yukarıda sehpa sisteminde düşünüyordum besinli suyu 50 litrelik çöp kovası gibi bir kapta toplayıp doldukça tanka geri boşaltırım diyordum. Zaman ve maliyetler sistemi yere kurmaya itti beni. Sistemi çalıştırınca aslında depoya geri gelmemesine sevindim, belki besin maliyetim yüksek olacak biraz ama drenajı her ne kadar sineklik gibi bir malzeme ile tıkanmaları engellemek için filitrelesemde drenaj hattından cocopeat in mm boyutunda parçaların geldiğini gördüm buda depomdaki suyu kirletecekti, belki sadece rengi bozulurdu ama besin tankımın içinde tortu olmaması damlama sistemininde tıkanmaması anlamına gelecek. Damlamalar belki pompadan sonra takılacak bir filtre ile korulabilir ama birde serabekçim olmadığı için drenaj suyunun Ec si Tankdaki besinli suyun Ec sinden farklı olacağını düşünerek Depomdaki Ec değerini kontrol etmem zorlaşacak diye düşündüm.

Ekrem Çelikcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön