Merhaba
Şimdiden hayırlı olsun.Geçen Temmuz ayında bende sizinle aynı durumdaydım.Ne yapmam gerektiğini az çok tasarlamama rağmen öngörmediğim aksilikler çıkmadı değil.Öncelikle bu işi çok sevmeniz gerekiyor,aksilikler ve zorlukların altından bu sayede kalkarsınız.
Toprak analizini yaptırdıktan sonra,tarlanıza dip sürüm yaptırmanız gerekiyor,Bulabilirseniz toprağa iyi yanmış koyun veya keçi gübresi atın.Fidan dikiminden 2veya 3 ay evvel pikaj çalışmasını bitirip.Fidan çukurlarını 80*80 açtırın.Tabi bu arada bölgenize en uygun cinsi tespit edip,güvenilir bir fidan üretimi yapan bir fidancıya siparişinizi verin.Ben şahsen açık köklü dikim yapmanızı tavsiye ederim.
En önemli konulardan biride dikimden bir hafta önce mutlaka çukurları kepçe ile tekrar doldurtturun yoksa dikim süresi çok uzar.İnsan gücüyle hem dikim hem çukur doldurma işi çok zor olur.Bu konuda ben hata yaptım ve hala uğraşıyorum.
Buğday hasatından sonra açık köklü dikemessiniz.Açık kök fidanlar yapraklarını mevsimin durumuna göre kasım ayının ortalarına,hatta sonuna doğru dökebiliyor.Geçen yıl çok kimse Aralık ayında dikim yapmak zorunda kaldı.Çevredeki fidanları gözlemleyin fidanlar yapraklarını döksün fidanlarınızı sonra teslim alın.Sahtekar fidancılar yaprakları elle sıyırıp satabiliyor,dikkat edin.
Şimdiden kolay gelsin.Saygılarımla
Düzenleyen bahaes26 : 10-05-2016 saat 21:14
Neden: ekleme
|