Yerli misel üreticilerinin çoğu yurtdışından gelen misellerden kopya alarak misel üretiyormuş, o yüzden miseller güçlü olmuyormuş. Misel ne kadar yaşlıysa (çok defa çoğaltıldıysa) o kadar güç kaybediyor.
Üreticiler arasında en popüler misel markası Sylvan, onun dışında Bursa'da bir firmanın ithal ettiği Biotech ve Ukrayna'dan ithal edilen Futar var. Facebook'ta "Mantar Üreticiler Birliği" grubunu takip edebilirsiniz, üreticiler ve misel satıcıları orada paylaşım yapıyorlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DoganGLC
Poşetlerle aynı gün hazırladığım kütük çok iyi gidiyor. El bıkçısıyla kesecektim ama suya ısladığımdan bıkçı işlemedi mecburen delerek misel aşıladım. Delikleride mumla kapatmıştım. Bugün baktığımda mumn etrafından ve kütüğün birçok yerinden beyaz küf gibi bişeyler resmen fışkırmış. Poşetler ufak tefek beyazlaşmalar başladı tekrar havalar ısınmaya başladı.
Bu arada yeni misel alacam. Agro mantar da var ama 15tl yazıyor kaç kilo **** kargo varmı yokmu belirsiz yarın şipariş vermeyi düşünüyorum. Bir kaç kütük ve yine samanda deneyecem.
|