View Single Post
Eski 09-05-2016, 23:23   #708
tarla kuşu
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın tarla kuşu; uyguladığınızı görünce çok mutlu oldum ^^

- Bende bir zamanlar bu tekniği Japon bir amcadan öğrenmiştim. Bu tekniğin herkesin öğrendiğini, uygulandığını görmek çok hoşuma gidiyor ne güzel bilgi paylaştıkça çoğalıyor ve güzelleşiyor. (Bu teknik bugün bir domatesimi kurtardı tünel serayı açarken naylonu çok hızlı açtığım için bir domatesin kafa büyüme dalı kırıldı, şükür budarken bir yedek bırakmıştım )

- Her şey çok güzel görünüyor. Açıkçası şaşırdım açık alanda biberleriniz, domastesleriniz ve tabi ki de kabağınız meyveye dönmüş. Çok erkenciler ben tünel sera yapmama rağmen halen meyveye dönen domatesim olmadı kıskanmıyorum sadece özendim

- Söylemeden edemeyeceğim sebze tarhlarınız çok güzel olmuş ateş tuğlası güzel fikir zarif ve güzel görünüyor ^^

- Ayrıca işinize karışmak gibi olmasın ama domates ve biberlerin ilk çiçeklerini kopartırsanız gövde gelişimi daha iyi olup ilerleyen zamanlarda daha sağlıklı bitki ve meyve elde edersiniz ^^
Ben de anlamadım sevgili dongyul, bu sene fidelerim büyümeden ( havalar da soğuk gitti) çiçeklendiler. Kabak, salatalık ve patlıcanlardan bir çok çiçek koparttım attım. O büyüyen domatesleri de kopartayım mı ? (

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön