View Single Post
Eski 09-05-2016, 16:09   #44
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Mesele anlamamak ve ya sevmemek degil. Arabaniz var ama akunuzu sarj etmiyorsunuz, patlayan lastigi yamamiyorsunuz, radyator delikse lehim yapmiyorsunuz, bunlar gibi birsey.

Her isi bilene birakmak dogru diyorum, aksi takdirde plastik levha alip kanal seklinde kivirmak, perliti madenden alip islemek, fide yerine tohum almak, oturup bir pompa ve zaman ayarlayici yapmak de denenebilirdi. Merakeden yapar.

Sizin beni en etkileyen yaklasiminiz, 1 ppm fazlami yoksa eksikmi olsun tartismasi yerine, bitkiler okadar hassas degil biz de profesyonel degiliz, basitce yapabiliriz yaklasiminiz.

Bu yaklasim sayfalarca anlatilan formullerle kafasi karisanlarin bastan vazgecmelerini onleyecek. Ayni sekilde kraski sistemi, boru al, pompa al, del, kes hortum bagla yer ayarla falan yapmakla ugrasmak istemeyem ve ya okadar harcamak istemeyene kolay gelecek ve denenecek. Bir sekilde masrafsiz deneyip yapan, ilgisi devamederse buyuk sistem kurar.

Bu formulleri cok iyi hesaplayip, uretenlerin birim domates uretimi 3 kg ise basit formulde olsa olsa 200-300 gr farkeder herhalde.

Basit anlatim, korkutmayacak kadar ucuz ve kolay sistemlere devam...

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön