View Single Post
Eski 07-05-2016, 10:24   #282
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Frezya saksısını yeşil aksam tamamen kuruduktan sonra boşalttım. Bunlar da saksıdan çıkanlar.
Bu bitki bende üçüncü senesine girecek. 10 soğan almıştım zengarden'dan.

Geçen yıl bir dünya yavru ve tohum verdikten sonra 3 anaç soğan ve yavrularla, tohumdan yetişenlerle yola devam ediyoruz.

Bu sene geçen yılki yavrular anaç olarak saksıdan alındı. Zengardendan ilk aldığımda gelen soğanlar da bu boydaydı.

Ancak bu sene yavruların bile gelişip çiçek açtığını düşünürsek frezya oldukça bereketli bir bitki diyebilirim.

Bu yıla kadar aldandığım nokta şu oldu. Diker dikmez hep sıcak ve güneş alan yere koydum. Aslında gelişme döneminde serin yerde olsaydı ve sulamayı en aza indirseydim ne olduğu belirsiz bir hastalık yüzünden soğanlarımı köklemek zorunda kalmayacaktım. Bir sürü bebek frezyamı da aynı hastalıktan söküp söküp attım.

Daha sonra kuzeye bakan balkona aldığımda bebek frezyalarımı ve suyunu oldukça azalttığımda hastalığın da durduğunu gördüm. Bebekler şimdi normal gelişim süreci içerisinde yaprak sarartıp toprak altına çekilecekler. Bu dönemde nasıl bir uygulama yapmam gerektiğini frezya başlığında sayın kgursan'a soracağım.

Name:  IMG_3030.jpg
Views: 858
Size:  52.1 KB

Tohumları yeşilken toplamak zorunda kaldım. Gölgede kurutacağım ve çimlenip çimlenmeyeceklerini bu sene tecrübe edeceğim nasipse.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön