Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 05-05-2016, 12:07   #729
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster

Bize bağlı arada kullandığı ilacı yazdırmaya gelen biri var. Çiçekçilik yapan birinin yanında yardım ediyor arada ve ekinezyada yetiştirip satıyorlarmış arada. Namıssız hep ekinezya ekim zamanlarında geliyor. Ben, ekiyorum, ekemedim, çimlendiremedim, yetiştiremedim dedikçe "nasıl olur yahu, çok kolay çimleniyor, yetişiyor, at toprağa çıksın kendisi diyor. Olur mu hiç soğuklatman lazım vs. diye anlatıyorum, o hala gerek yok çok basit, at toprağa, serp toprağa diye gülüyordu. En sonunda bu sene de sizden gelen tohumları çimlendiremeyince getir dedim bi tane şu ekinezyadan. Ben de poşette ufak tefek bir şeyler getirecek sanıyorum, sağolsun koca bir saksı getirmiş. Yaylaya diktik, çalmazlarsa bizim de bir ekinezyamız olacak sonunda

Size söylenenleri hatırladım da, bana da aynen atın toprağa kışı dışarıda geçirsin sonra da unutun demişlerdi. Ben yine de kıyamadım bahçeye ekmeye, daha ilk ekeceğim ya... sonuçta yeni tanışacağım bir bitki, yaprak yapısı nasıl, ot diye söküp atarmıyım bilemediğimden, açık balkonda bir saksının kenarına ektim.

Kışa dayanıklı ya, bütün kış dışarıda kaldı ve ben onu gerçekten unutmuştum, baharla birlikte baktım saksının kenarında yan yana 3 tane bir şeyler yeşermiş, bu ne ola ki dedim, 5 tane tohum ekmiştim, biraz büyüsünler bakalım çıka çık ne çıkacak derken ekinezya ektiğimi hatırladım, etiket te yazmamışım

3 taneden birisi çok cılızdı, zaten bir müddet sonra öldü, bir tanesi de eh orta direkten di, diğeri en heybetlisiydi. Biraz büyüdükten sonra bahçeye aldım, böylelikle ekinezya sahibi olmuştum

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön