Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Baklava şekli dikimde ışık konusunda haklısınız fakat daha fazla rüzgar sirkülasyonu yapar düşünceniz yanıltıcıdır dikdörtgen 8x6 uygundur.
|
Sayın Lilium, aslında söyle ifade etmeliydim.Arazinin şekline ve yönüne göre uygulanacak dikdörtgen sistemde uzun mesafe sıra arası 8 m olacak.Fidan arası 6 m. Sıra aralarından rüzgar için daha çok pay kalacak. Bu da demek oluyor ki tozlayıcıların devreye girdiği zaman,o zamanlarda ağırlıklı esen rüzgarların yönüne göre, sıra arası ile rüzgar yönü 90 derecelik dik açı oluşturursa döllenme konusunda avantaj sağlanır mı? Baklava sistemin çarpı,dikdörtgenin artı işareti göz ününe alındığında,90 derece iki şekilden biriyle oluşacaktır kısmen de olsa. Arazinin meyiline göre oluşturulan damlama sulamadaki atm basıncı da,eğime tabiri caizse terkeşi verilmesi de gerekebilir. Ve bu iki husus örtüşebilir de.
Kafamda bir çok soru var ve biraz fazla ince eleyip sık dokuyorum.Bu düşüncelerin bir çoğu da önemsiz olabilir.
Sizin yorumlarınızı ve mantalitenize güveniyorum.Ayrıca Trakya'ya budama için geldiğinizi de okudum.Açıkçası bu işe başlamadan önce bir çok bahçe gezeceğim ve üreticilerle görüşeceğim. Sizle de bahçeniz de
görüşüp sohbet etmek ve bazı konularda bilginize başvurmak isterim.