Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 05-05-2016, 08:58   #727
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarla kuşu Mesajı Göster
Ekinezyalar susuz kalmaktan hoşlanmıyor. Hemen soluyor ve gelişimleri yavaşlıyor.
Bilgi için teşekkürler, soğuklara dayanıklı diye biliyorum, diktiğim çiçek bir kaç yıllık olduğu için kalıcı olabilir diye düşünüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
İki senenin sonunda yetiştirdiğiniz ekinezye tohumdan mı ektiniz, yoksa satın fide mi aldınız? merak ettim de...
Bize bağlı arada kullandığı ilacı yazdırmaya gelen biri var. Çiçekçilik yapan birinin yanında yardım ediyor arada ve ekinezyada yetiştirip satıyorlarmış arada. Namıssız hep ekinezya ekim zamanlarında geliyor. Ben, ekiyorum, ekemedim, çimlendiremedim, yetiştiremedim dedikçe "nasıl olur yahu, çok kolay çimleniyor, yetişiyor, at toprağa çıksın kendisi diyor. Olur mu hiç soğuklatman lazım vs. diye anlatıyorum, o hala gerek yok çok basit, at toprağa, serp toprağa diye gülüyordu. En sonunda bu sene de sizden gelen tohumları çimlendiremeyince getir dedim bi tane şu ekinezyadan. Ben de poşette ufak tefek bir şeyler getirecek sanıyorum, sağolsun koca bir saksı getirmiş. Yaylaya diktik, çalmazlarsa bizim de bir ekinezyamız olacak sonunda

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön