View Single Post
Eski 02-05-2016, 01:32   #95
WindWild
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-03-2016
Bende de var heybetli dahil bir sürü domates fidesi ve son 2 haftadır tüm gün güneşte durmasına karşın herhangi bir sararma yanma yapmadı, sizdekinde de olmaması lazım aynı bitki aynı güneş Domates bitkisinin bu havalardaki güneşte yanma yapması, olacak bir şey gibi gelmiyor bana zaten. Acaba perdedeki delikler veya başka bir durum güneş ışığını kırıp büyüteç gibi bir görev görüyor olabilir mi? Bir de bitkinin ufak bir tarafı yoğun güneş alıp geniş olan diğer tarafı almazsa bitki güneşsiz ortam moduna geçerek yapraklarının üzerindeki güneşin etkisini azaltan tüyleri pasif konuma getirir ışıktan daha fazla yararlanmak için, bu durumda çok güneş gelen yapraklarda yanma olabilir. Bir diğer sebep de çok nadir olarak görülen bir şey ki, bitki güneşleniyorken yaprak üzerinde kalmayı başarmış ve büyüteç görevi gören su birikintisi olması ama bunula ilgisi yoktur sizdeki durumun. Bitki güneşi hep iç mekanda goruyorsa yani esinti ortamı yoksa bitkiyi soğutacak birşey olmayınca bu da bitkiyi strese sokar sıcaktan kavrulur. Ben dışarda esintide bırakıyorum tam gün güneşe ve hiçbir durum olmadı şu ana kadar. Tüm gün güneş konusunda tereddütte kalmayın zaten tüm gün güneş almaları lazım, mümkünse dışarıda tutun çok esinti yoksa.

WindWild Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön