8 yıl önce taşındığım evin terasında saksı içinde köşede duran dikenli çirkin bir bitki vardı.Bunun ne olduğunu hiç merak etmedim.Hiç su da dökmedim.Yıllarca kendi başına orada yaşamayı başardı.Sonra bir gün kırmızı renkli çok güzel bir çiçek açmış olduğunu gördüm.Hiç ilgilenmediğim halde hayatta kalıp bir de üzerine çiçek açması karşısında etkilendim ve o gün ilk defa bitkiye bakıp gülümsediğimi hatırlıyorum.Ondan sonra zaman zaman su dökmeye başladım ama yerini hiç değiştirmedim.Öğlen vakti doğrudan güneş ışığına maruz kaldığı bir yerde duruyor.Yaklaşık olarak 11:00-15:00 saatleri arasında güneş görüyor.Dediğim gibi terasta olduğu için yaz kış dışarıda ve üzeri açık.Rüzgar ve soğuğa da maruz kalıyor.Geçen zaman içerisinde anladığım kadarıyla aslında suya hemen hiç ihtiyacı yok.Benim su dökmemin gözle görülür bir fark yarattığını tespit edemedim.Son bir yıldır da sabah kalktığımda terasa çıkıp bitkiye bakmam alışkanlık oldu.Geçenlerde saksıya keten tohumu atmıştım bir kaç tane, onlardan birisi de uzun yeşil bir ot olarak canlanmış.Gün içinde küçük mavi bir çiçek açıyor ucunda, gece tekrar kapanıyor.
Bu sabah nedense adını merak ettim, google'dan bakarken isminin aloe vera olduğunu görüp biraz şaşırdım, ne de olsa meşhur bir isim.Ve bu forumu gördüm, üye olup hikayesini anlatmaya karar verdim.Fotoğrafı aşağıda.