Sayın Serbeltyum, sitemize hoş geldiniz.
Size de önerim çim başlığını ve çimlerde yaşanan sorunları dikkatlice okumanız olacaktır.
Bahçelerine çim yapmak isteyen pek çok arkadaşımızın karşılaştığı olaylara hem hocalarımız hem de konu ile yakından ilgilenen arkadaşlarımız yardımcı olmuşlardır.
Ben konu hakkında eğitim almadım ama bahçemdeki 1000 metrekarelik alanı hocalarımızdan aldığım bilgi sayesinde tek başıma (eşimle beraber) gayet güzel çimlendirdim. 7-8 sene sonra çimi yine eşimle beraber yeniledik.
Karşılaştığımız her soruna sitemizde cevap bulduk, değerli bilgiler edindik ve bunları çimlerle ilgili başlıklarda paylaştık.
Size şu veya bu tohumu kullanın diyemem ama ben bahçemde 4 ve 5 li karışım kullanmıştım.
Çim alanı sonbaharda tesis edecekseniz metrekareye 50-60 gr. tohum yeterli olabilir, yok mart sonu nisan ayına sarkacaksa bu miktarı arttırmanız gerekebilir zira karıncaların tohum taşıma olasılığını da düşünmeniz gerekecektir.,
Size dediğim gibi siz önce bahsi geçen başlıkları iyice bir inceleyin sonra ona göre sorularınızı yazarsınız, konu ile ilgilenen arkadaşlarımız da size yardımcı olmaya gayret ederler.
Kolaylıklar dilerken " çimin mi var derdin var" grubuna hoş geldiniz derim.
Not: Sitemize yeni üye olan arkadaşlarımız genellikle ilk mesajlarını
burada yazarak kısaca kendilerini tanıtırlar, sizden de rica edeceğim.