Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk
Ortancalarım tomurcuk vermeye başladı. Bazısı çok sağlıklıyken bazısının rengi sarıya döndü. Bunun nedeninin demir eksikliği olduğunu biliyorum. Saçı kıbrıs verdim biraz ama bir haftada herhangi bir değişiklik olmadı. Kullandığım saçı kıbrısı internetten almıştım. Soluk sarı bir rengi vardı. Hiç güvenemedim, hatta acaba başka bir şey mi veriyorum bitkilerime diye düşündüm.
Bir hafta sonra hayvan gübresi verdim. Umarım bu işe yarar. Bahçe toprağın içindeki tuğla parçalarından dolayı işlemesi çok zor bir alan. Toprak kalitesininde çok iyi olduğunu sanmıyorum. şimdiye dek doğal gübreleme imkanım da olmamıştı. Önümüzdeki yıllarda her ilkbahar ve sonbaharda doğal gübre vermeyi planlıyorum. Ailem çiftçilik yaptığı için kimyasal gübre elimizde mevcut. Arada onlarla da destek yapacağım.
Bu arada geçtiğimiz yıllarda ayrık otlarıyla mücadelemi hep ayrıklar kazanmıştı. Ancak suluboya fırçası ile ayrık otunun yapraklarını tek tek sürdüğüm bir ilaç oldukça etkili oldu. Hala ayrık var ama bu ilaçtan kullandığım yerleri kazdığımda ayrık köklerinin de büyük zarar gördüğünü farkettim. Bu yıl daha ciddi olarak uğraşıp, hepsine bu ot ilacını kullanırsam uzun süre rahat ederim diye düşünüyorum.
|
Benim büyük ortancalarımda da var sararma... Bence güneşi gören yapraklar hafif daha sarıya çalıyor... Tam gölgeli olanlar bende yemyeşil...mümkünse ortanca sıvı besini ile sulama suyunu ayarlayın daha güzel oluyorlar..