Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Çok sağol YeniGine. 
Çuf çuf öyle satılmıyor.
Aslında sanırım bir numaralı kullanım amacı bahçede çalışırken, mesela sebze yataklarında iş yaparken, üzerine oturmak şeklinde. O nedenle noktalı kısmı sert sünger, ve de üstünde içecek koyma yeri var. Çekmek için ipi var. İçinde de küçük ayrı bir sepeti var. Sünger kısmını çıkarıp yerde iş yaparken dizinin altına da koyabiliyorsun. Kullanışlı bir şey.
Geçen gün fideleri ön taraftan arka bahçeye taşımak için kullanmıştım. O yüzden öyle çiçek yüklüydü.
Eklenti 608367 Eklenti 608368
|
Dikdortgen seklinde kesilmis iki tahta parçasının uzerine daha genis bir tahta çakariz ve en fazla bir, birbucuk karış yüksekliğinde olan adına oturak dedigimiz, bahçede is yaparken veya eski toprak ocaklarda yemek yaparken oturmak icin bir nevi alcak sandalye kullanırız biz. Ya da eskiden, benim çocukluğumda kullanilirdi. Bir cok evin bahçesinde hala kullanılır.
Gecen hafta sonu bahçede cok yorulmusken, anneme, koyde bana oturak yapacak birileri var mı, diye sordum.

Nereden bileyim birilerinin okyanus otesindeki gavur memleketinde plastikden oturak yapıp, hatta altına tekerlek ustune minder, icine sepet koyduğunu.