Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Ne desem, ne desem; valla sevgili gilan herşey o kadar güzel gidiyor ki, o kadar güzel ki maşallah, maşallah, zevkle, merakla izliyorum bahçeni... Gönlüne, emeklerine sağlık.
O çuf çuf öyle mi satılıyor acaba merak ettim...
|
Çok sağol YeniGine.

Çuf çuf öyle satılmıyor.

Burada Costco diye bir market var. Türkiye'deki Metro gibi, üyelikle giriliyor, pek çok şeyi toptan satıyor. Ama en güzel özelliği hem ürünleri çok kaliteli, hem de fiyatı çok uygun. Mesela kutu kola alacaksan kasayla alman gerekiyor ama kasa fiyatı dışarıdan alacağın 4-5 tanesinin fiyatıyla aynı. Aynı şekilde sebze meyveleri de çok lezzetli ama soğanı patatesi çuvalla satıyor. Diğer pek çok meyve de en aşağı 4-5 kiloluk paketlerde. Hal böyle olunca tüketebileceğimiz ya da beklerse bozulmayacak her şeyi oradan alıyoruz.
İşte geçen Costco'ya gittiğimde sezonluk bahçe eşyaları getirmişti. Bu çuf çufu görünce bırakamadım. Turkuaz ya!

Bir de renklerden başka tam bir noktalı desen hastasıyımdır. Hem turkuaz hem de noktalı olunca, fiyatı da uygunken almamak olmazdı. Dedim bahçede ileri geri bir şeyler taşırız. Olmadı da minik kızım oynar.
Aslında sanırım bir numaralı kullanım amacı bahçede çalışırken, mesela sebze yataklarında iş yaparken, üzerine oturmak şeklinde. O nedenle noktalı kısmı sert sünger, ve de üstünde içecek koyma yeri var. Çekmek için ipi var. İçinde de küçük ayrı bir sepeti var. Sünger kısmını çıkarıp yerde iş yaparken dizinin altına da koyabiliyorsun. Kullanışlı bir şey.
Geçen gün fideleri ön taraftan arka bahçeye taşımak için kullanmıştım. O yüzden öyle çiçek yüklüydü.