View Single Post
Eski 25-04-2016, 22:45   #355
coskunsarıkaya
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2016
Merhaba arkadaşlar
Foruma yeni üye oldum.Uzun zamandır takip ediyorum.Çok güzel bilgiler ediniyoruz sizlerin sayesinde.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Çal Belevi köyünde 54 yaşında 2 adet ceviz ağacım var.Yıllardır ilkbahar geç donlarından hiç meyve alamıyoruz.Rakım 1063.Buyıl 20 şubatta 1,2dal nefes dalı bırakarak dallarını kestim.1 martta dalların çoğunluğu 20 -25 cm çapında olduğu için yarma aşı yapamadım.Kabuk kalınlığı 1,5-2 cm olduğu için kabuk altı aşı yapmayıda düşünmedim.Farklı metod kullanarak oyma aşı yaptım(V) gibi.Bu hafta sonu aşıları kontrol ettim hepsi canlı idi.Bu zamana kadar ağaçlarda hiç ağlama olmadı.Ayrıca 6-7 yaşlarında 2 ağaç daha aynı gün kestim yarma aşı yaptım biri biraz sıcak bölgede olduğu için sürmüş diğeride kalemler canlı.Mayıs başlarında uyanacağını tahmin ediyordum galiba öyle olacak.Bu arada aşılar Chandler,Fernor ve Ronde de montiqnac. benimde ilk ceviz aşım.Daha önce çeşitli aşı çalışmalarım olmuştu.İlerleyen zamanda durumları sizinle olumlu olumsuz paylaşırım.Sayın arkadaşlar bu arada pc kullanmayı beceremiyorum,teknoloji özürlüyüm bu mesajı 1 saatte yazabildim.
Hepinize iyi çalışmalar,selamlar

Düzenleyen coskunsarıkaya : 26-05-2016 saat 19:43
coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön