Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi WindWild
Ben bir ziraat mühendisiyim ve bu iş bu benim duyduğum değil bilip uyguladığım bir konu olmakla birlikte yarı bodur ziraat 900 un 5 dekarlık alanda 5 sene önce "örnek bahçe" tesisini bizzat yaptık görev yaptığımız yörede çiftçilere örnek olması açısından.Ve geçen sene de güzel verim aldık. Uyguladığımız budama sistemi de "modifiye lider" olmakla birlikte tutmayan fidanımız da olmadı.
"Mesaj atarken de haddinizi aşan ve eksik bilgi ile karşındakini aşağılamaya çalışan cümleler sarfetmeyin bir dahakine"
|
Ziraat mühendisi olmanız her şeyi doğru bileceğiniz anlamına gelmez. Modifiye lider budama sisteminde ilk katı kaç cm'den oluşturuyorsunuz? 2 metre mi? 1.5 metrelik fidanın tepe sürgünü hariç bütün gözleri öldürdüğünüzde ağacın tacı nereden oluşur?
Ben budama yaparken bahçeme gelen ziraat mühendisini dinleseydim, yere yatay giden dalları kesip, dik giden dalları bırakırdım. Ziraat mühendisine hangi sürgünler meyve gözü oluşturur, hangi sürgünler obur sürgün dediğimde, hepsi meyve verir diye cevapladı.
Ülkemizin sorunu bu işte bir diploma alan kendini her konuda ulema görüyor.
Had aşma konusuna gelince; haddimi bilirim, yanlışın karşısında da dururum. Youtube'a bir girin bakalım, yarı bodur ağaçların ilk katları kaç cm'den oluşturuluyor.