Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 23-04-2016, 23:00   #12
heyyamola
Ağaç Dostu

heyyamola's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkapli Mesajı Göster
Acaba aşı bağlarını ne zaman çözmeliyim.Bazısını çözdüm iyi mi ettim bilmiyorum. Bazısı hala duruyor.
Birde sert çekirdekli ağaçlar üzerinde aşure ağacı yapmayı düşünüyorum.
Acaba anac olarak en iyi randımanı hangi ağaç verir.
Badem üzerine mi yoksa erik şeftali kayısı kiraz vb ağaç üzerine mi aşılamalıyım
Tam çözmeyip gevşetseniz daha iyi olur. Özellikle yan yüzeylerdeki kaynaşma durumunu kontrol ederek karar verebilirsiniz. Üzerine aşı yaptığınız dalın (anaç) kalınlığı da çözme zamanını etkileyen diğer bir faktör. Hem anacın açılmasını önlemek, hem aşı yerini hastalıklardan korumak (özellikle yağışlı ortamda) ne kadar geç çözerseniz o kadar iyi olur. Ben kalın anaçların (çapı 4 cm'den fazla) bağını, kaynaşma durumunu da gözlemleyip bazen gündönümüne kadar bekletiyorum. (Aşı bağlarını biraz gevşeterek) Aşı bağınız eğer su emen bir malzemeyse erken çıkarmakta fayda var. Su emmeyen hele bir de esneyebilen bir malzemeyse gecikse de sorun olmaz.

Aşure denemesi için bence en iyi anaç badem.. (hele çekirdekten direk yerinde yetişmişse) Özellikle kayısı ve erik için süper... Şeftali ve nektarini de çok iyi tolere ediyor.

heyyamola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön