View Single Post
Eski 22-04-2016, 12:46   #2114
namik1470
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2010
Acil yardım

Arkadaşlar bir yakınımın Osmaniye'de ormanın yanında zeytin bahçesi var ve ürünü çok az alıyormuş. 5 dönüm kadar zeytin var. Özellikle ormana yakın olanlardan yok denecek kadar az ürün alıyormuş. Ormana yakın bu 32 tane ağacı bana verdi. Ağaçların bakımını yap ürünleri senin olsun dedi.Bu bahçe evime yaklaşık olarak 3 km kadar mesafede. Ben de zeytine çok meraklı olduğum için kabul ettim. Bugün tarım Müdürlüğündeki ziraat Mühendislerini zeytin bahçesine götürdüm. Tespit ettikleri hususları madde madde anlatmak istiyorum;
1-Arazi eğimli olduğu için motorla yanlış sürüm yapılmış ve ağaçların kökü havada kalmış ve açılmış.
2-Düzenli ve bilinçli ilaçlama yapılmamış ve halkalı leke hastalığı mevcut. Ayrıca ağacı elle salladığında yapraklar dökülüyor.
3-Ağaçlarda bor eksikliği var.
4-Pamuklu bit var.
5-Günün her saati güneş alamıyor.

Ağaçlarda tomurcuk ise yok denecek kadar az. Ayrıca sulama imkanı yok.
Şimdi ben bu ağaçları verimli hale getirebilir miyim?
Mühendis iyi bakarsan seneye ürün alabilirsin dedi ve şimdilik pamuklu bit ve bor eksikliği için ilaç uygulayın dedi. Hasat sonu diğerleri için görüşürüz dedi.

Bu ağaçlara bakarsam ağaç başı 3-5 kg ürün almam mümkün müdür? Uğraşmama değer mi? Önerileriniz nelerdir?

namik1470 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön