lütfen bir fikir verin
sayın forumdaşlar çok haklısınız adaletsiz ve kötü bir kanun fakire daha fakir zengine daha zengin ol diyen bir kanun benim bir sorunum var lütfen yardımcı olun gaddar açık artırma mafyası ve acımasız akrabalarımın insafına kalmak istemiyorum hasta bir çocuğum var o çocuğumun hakkı olan mallarımı korumak veya en azından gerçek değerine satmak istiyorum konuyu kısaca anlatayım dedem vefat etti ve mal paylaşımı başladı 98 dönüm ve 14 parça toplam arazi var ama bizim arazilerimiz mücavir alan içinde ve çok pahalı araziler(ortalama dönüm fiyatı 100 000 tl civarında)toplam 5 mirascı var ve problem çıkaran mirascı yok yalnız devlet problem çıkarıyor il tarım müd.diyorki 3 parça toplam 35 dönümü 1 kişi almak zorunda diğerlerini nasıl bölerseniz bölün diyor çünkü burda ağaç var diyor peki bizim 35x5 dönüm arazimiz yokki 98-35=63 dönüm kalıyor ve 63 /4 ortalama 16 dönüm düşer kişi başı ve bu kalan 19 dönüm farkı alacak 1 kişi mutlaka gerçek değerini vermeyecek oda bizim kendisine mecburen satmak zorunda olduğumuzu bildiği için bedavaya yakın almak isteyecek ve ben bu haksızlığa uğramamak için ne yapmalıyım lütfen dönüm hesaplarında yuvarlayarak yazdığım rakamları dikkate almayın konunun özeti ve ortalama hesabı böyle şimdiden teşekkür ederim
|