Sayın Mine Hanım ve konunun uzmanı arkadaşlar,yukarıda eşimin yolladığı 457 nolu mesaja ve resimlere ilave olarak yazıyorum.Daha önce de bahçemizde 13 yıllık çimimiz vardı hiç sorun yaşamamıştık.sadece kayısıda arada bir hastalık oluyordu ve ilgili ilaçla sorunu gideriyorduk.Mine hanımın önerisi için kirazın taç izdüşümüne göre çakıl döşeyecek olursak zaten geriye çok az bir alanda sulanabilecek çim kalıyor hatta kalmıyor denebilir ağaç 15 yıllık. alanın bir köşesinde 10m2 kadar veranda var.yani bu çimi sulamasak mı yoksa( bu arada çimde de en ufacık bir değişiklik yok,yazdığınız üzere çimle ilgili bölümdende faydalanıyoruz.)toprak analizi denen işlemi de bu arada yaptırıp kiraz ağacımızın durumunu mu gözlemlesek. Bu sonbaharı ve kışı çıkartıp bahçemize neyin uygun olup olmadığını öğrenip ona göre mi hareket etsek ne dersiniz?peysaj için birkaç sene evvel çok fahiş ücretler istediler bunun piyasasını açıkcası bilmiyoruz.zaten geniş bir yelpaze .Yakınımızda da bu işi yaptıranlarda olmadığı için bir fikir yürütmek imkanı yok. Yani eğer bahçemize böyle bir hizmete karar verirsek neleri gözönünde tutmalıyız.Şimdilik kiraz ağacının kurtulması için dua ediyoruz.Şimdilerde evimizin iki girişi var ve bu kısımda oturamıyorum baktıkça içim yanıyor. orada sulanması gereken büyük saksı çiçeklerimi ön verandaya taşıdım bakımını yapıyorum.duvar diplerine yeni diktiğimiz sarmaşık fidelerini de düzenli olarak suluyoruz.ben ve eşim değerli önerileriniz için teşekkür ederiz.
|