View Single Post
Eski 20-04-2016, 10:34   #710
münevver48
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Çok doğru diyorsun, hepimiz baharın gelmesini dört gözle bekledik, bahçeler coştukça içimiz açılıyor ve mutlu oluyoruz.

Lisianthuslar güzel çiçek ama bir okadar da nazlılar çimlendirmesi bir dert, büyütmesi bir dert. Ben Şubat ayında balkonda soba yanarken ekmiştim 8-10 günde çimlendiler, çok güzel gidiyorlardı bir aylık olunca tek tek şaşırttım tam gelişmeye başlamışlardı ki baktım birer birer toprak üstünden bir şey kesip kökünü yiyor, toprağı eşeledim 3-4 milim uzunluğunda beyaz solucan şeklinde kurtçuklar kesiyormuş meğer.

Hata bende tabi güzel gelişiyorlar diye ilaçlamadım, bundan sonra hiç affetmeyeceğim, mutlaka ilaçlanması gerektiğini anladım.
Geçen seneden kalan fidelerimden bir kaç tane var onlarla idare edeceğim, hani sana da göndermiştim onlardan, başlarına bir şey gelmez ise eğer.

Sellukana ben de çok sevindim yeniden filizlenmesine, benim de 2 tane sellukam vardı birisi kurumuştu, dediğin gibi köküne baktım sanki kökü sağlam gibi duruyordu toprağa geri gömmüştüm ama filizlenmedi, diğeri duruyor biraz budama yaptım yeni filizler veriyor, şimdilik iyi gibi inşallah senin ki de çabucak toparlanır ve çiçeklenir.

sevgili akçabardak, senin gönderdiğin lisianthus fidelirimin ikisi çok iyi gelişti ben uç budamasını yaptım şimdi yeni dallar çıkartıyor hayalim saksısını dolduran bol çiçekler açsın istiyorum. ikisi kurudu bu sabah da bir tanesi solgun gördüm. senin yaptığın gibi bende dibini eşeledim kökünü kırkayağa benzeyen haşere buldum.kökü temizledim tekrar diktim bakalım artık bekleyip göreceğiz. selluka için ümidini kesme geç de olsa filizlenebilir. kısa zaman da sen de vangelya ile karşılaşırsın. güzel dileklerin için teşekkür ederim.sevgiler.

Düzenleyen münevver48 : 21-04-2016 saat 08:41
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön