View Single Post
Eski 18-04-2016, 16:57   #37
kiziltan
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-04-2013
Autopot ile uzakdoguda uretim yapanlar bildigimiz tuglayi kirip saksiya yerlestiriyorlar, temini kolay ve ucuz. Sistemde kokler sivi icerisinde kaliyor zaten, gereken kokleri ve govdeyi tutunabilecegi bir seyle bulusturmak. Bir fitilde yerlestiriliyor ki henuz kokleri tam gelismemis filizler sivi alabilsin. Tuglanin sivi emme ozelligi burada faydali oluyor.

Sistemin ozelligi saksidaki sivi tam bitmeden yeniden doldurmamasi. Eger sifon sistemi koysaydiniz, sivi bir iki cm azalinca hemen tamamlardi, burada sivi tamamen bittiginde vana acilior ve belli seviyeye kadar dolduruyor. Sivi bitki tarafindan kullanildikca ve buharlastikca azaliyor, seviyesi dusuyor boylece kokler hava alabilir hale geliyor.

Abantajlari cok, tek bir depo var, ana depo, bu nedenle zaman icerisinde surekli degisen EC ve PH sorunu yok. Kokler hava alabiliyor, pompa ve elektrik istemiyor. Ariza olarak hortumun delinmesinden baskasi yok, ozaman sivi tamamen bosalabilir.

Tartes eskiden EPS ( kopuk ) saksilar yapmisti ve satiyordu, dar ve 1-1.5 metre boylu bu saksilara fazla fide dikilebilirken, iki ve ya 3 saksiya bir vana uygulanabiliyordu. Simdi varmidir bilmiyorum.

Kurulumda iyi hortum ve hortum baglantisi kullanmak lazim. En onemli nokta kullanilacak saksinin su terazisi ile yere tam paralel ayarlanmasi lazim ki sivi bir basta toplanmasin, birkac saksi olacaksa hepsinin yerden ayni yukseklikte olmasi hepsinin yere tam paralelasi gerek, bu ayar saglam olmali ki bitki buyuyup agirlasinca yataylik bozulmasin. Koklerin sivi girisini kapatmamasi icin bir non-wowen parca koymak da gerek.

Bitki fide asamasindayken saksilari yakin tutmak ve buyuyunce uzaklastirmakla yerden de tasarruf edilebiliyor.
Bu sistemle herseyi yetistirmek mumkun denemekte fayda var.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön