Merhaba,
bahçemde çok yaşlı 2 adet asma var. Ben küçükken üzüm veriyorlardı ama (koruk) tadı güzel değildi. Şimdi ise evdeki (ben başta) diyabet durumları nedeniyle "üzüm" yasak

. Hiç bakım yapılmıyorlar, çok az sulanıyorlar, gübre-ilaç asla yok, her sonbahar neredeyse kökten budanıyorlar ancak ısrarla her yaz her yeri kaplıyorlar.
Belli etmeden sık sık kessem de eşim ve kayınvalidemin o iki asmayı, tüm bahçeyi ve ağaçları saracak kadar büyütmeleri hiç hoşuma gitmiyor, zaten yaprağın tadı da iğrenç.
Onları kandırıp; eskileri kökten kesip 2 yeni asma fidanı ekmek istiyorum. Tokat Erbaa'da yaygın "Narince" asma üzüm fidanı sanırım yaprak açısından en uygunu.
İstanbul için önerebileceğiniz daha uygun yapraklık asma türü olabilir mi?
Saygılar