View Single Post
Eski 15-04-2016, 08:45   #489
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili akçabardak, öncelikle yılbaşıların tutmasına çok sevindim. güle güle büyüt. çiçeklerini de açtığını görürsün inşallah. yılbaşılarda ayrı bir hastalık yapıyor insanda her rengine türüne özeniyorsun.yani bende öyle diyorum artık seni bilemiyeceğim. paskalya dediğiniz somon rengi olan yılbaşımdan diğeri de sanırım eski klasik olan yılbaşı türünden .paskalya biraz daha etli ve dolgun yapraklı oluyor. hangilerinden gönderdiğimi hatırlamıyorum.

crasullapallucida moranginalis çok güzel gelişmiş.birkaç ay sonra saksıdan sarktığını görür gibi oluyorum. kısmetiniz [B]cotyledon orbiculata[/B dan yana açıkmış. dilerim hep böyle açık olsun ablacım. tuttuklarını söyleyebilirim. sanırım güneşi biraz az geliyor. gelişimi onun için ağır gidiyor.azar azar güneşe alıştırın.güneşi seven bir tür. benim geçen yıl tam çiçek açacakken ikinci kattan rüzgar düşürmüştü. hepsini güle güle büyüt sevgilerimle

Teşekkür ederim sevgili münevverciğim, evet dediğin gibi tuttular ve yeni yapraklar bile verdiler, yılbaşı çiçeği sende olduğu gibi bende de hastalık yapıyor, benim yılbaşım öldüğünde nasıl üzülmüştüm ama sanırım bir parça dal yaşama çabasında.

Crasulla pallucida moranginalis'i de kimden geldiğini unutmuşum demek ki senden gelmiş, evet kışı dört duvar arasında geçirdikleri için biraz cılız geliştiler, şimdi cam balkona aldım hepsini, sabah güneşi alıyorlar toparlanmaya başladılar artık, bundan sonra yerleri değişmeyeceğine göre yeni yerlerine alışır ve severler umarım.

Cotyledon orbiculata'ya gelince evet ondan yana şansım açıkmış, senin kini hatırlıyorum düştüğünü, allahtan kendini çabucak toparlamış bana bile nasipmiş. Allah hepimizin şansını açık etsin. Çok teşekkür ederim sevgilerimle.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön